Αριστείδης Δράγιος

Γεννήθηκε στο ιστορικό και παραδοσιακό χωριό Εμμανουήλ Παππά του ομώνυμου Δήμου Νομού Σερρών το έτος 1937. Απόφοιτος του κλασσικού λυκείου Σερρών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε δικηγορία επί μια οκταετία στις Σέρρες και κατόπιν διαγωνισμού διορίστηκε το 1971 συμβολαιογράφος Αθηνών. Άσκησε το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μέχρι το Μάιο του 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Εμμανουήλ Παππάς και Ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.Σ.Σ.Α.).

Με πολυετής και πλούσια συμμετοχή σε πολιτιστικούς συλλόγους, στους οποίους ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και διετέλεσε: Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παππάς Αθηνών, της Σερραϊκής Ένωσης Αθηνών, της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.Σ.Σ.Α), μέλος του Δ.Σ. της Παμακεδονικής συνομοσπονδίας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 37ου Δημοτικού Σχολείου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου γονέων Λεοντείου Πατησίων, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου γονέων Τοσίτσειου-Αρσάκειου Εκάλης, μέλος του Δ.Σ. του κλασικού λυκείου Αναβρύτων.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου συνταξιούχων Συμβολαιογράφων με πολυσχεδή και πολυετή δραστηριότητα και ανακηρύχθηκε ΕΠΙΤΙΜΟΣ Πρόεδρος.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, ως δικηγόρος και κατόπιν ως Συμβολαιογράφος Αθηνών, διακρινόμενος για την εμβριθή  νομική του κατάρτιση, άσκησε το επάγγελμα του στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, με απαράμελλο ήθος και αξιοπρέπεια και έχαιρε της εκτίμησης και σεβασμού των συναδέλφων του και των πελατών.

Το Αρχείο του, ως Συμβολαιογράφος, τηρεί  η κόρη του ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΓΙΟΥ,  Συμβολαιογράφος Αθηνών, ως Αρχειοφύλακας.

VIEW MORE